JADŁOSPIS 9-20.04.18

JADŁOSPIS 09.04-13.04.18r.

PONIEDZIAŁEK

Obiad:             Zupa kalafiorowa z ziemniakami*/Se//250g/, łazanki z kapustą i mięsem /150g/, kompot wiśniowy /200ml/  

WTOREK

Obiad:             Zupa szpinakowa z ryżem*/Se//250g/, naleśniki z serem twarogowym i musem jabłkowym /G,N,J//150g/, kompot wiśniowy /200 ml/, d- b/ml naleśniki z musem jabłkowym/G//150g/

ŚRODA

Obiad:             Zupa krem z groszku zielonego z grzankami*/Se,N,G//250g/,  gulasz drobiowy /70g/, kasza gryczana /50g/ oraz buraki skopione cytryną /60g/, kompot   truskawkowy /200ml/, d- zupa krem z zielonego groszku z grzankami niezabielana /Se G//250g/

CZWARTEK

Obiad:           Rosół z makaronem** /250g//Se,G,J/, kotlet mielony /J,G//70g/, ziemniaki /100/ oraz surówka z marchewki i jabłka /60g/, kompot gruszkowy /200ml/

PIĄTEK

Obiad:            Zupa marchewkowa z ryżem* /250g//Se,N/, ryba po grecku /R,G//120g/(pieczona), ziemniaki /100g/, kompot śliwkowy /200ml/, d- zupa marchewkowa z ryżem niezabielana /250g/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba

*- wszystkie zupy gotowane są na wywarze jarskim

Na  terenie kuchni stosowane są: soja, jaja, gluten, nabiał, sezam, ryby, orzechy, seler

 

JADŁOSPIS 16.04.18 – 20.04.18

PONIEDZIAŁEK

Obiad:                       Zupa ogórkowa z ziemniakami*/Se,N//250g/, risotto z mięsem   i warzywami /150g/, kompot wiśniowy /200ml/, d- zupa ogórkowa niezabielana /250g/

WTOREK

Obiad:           Barszcz czerwony z ziemniakami* /Se//250g/, kluski leniwe /N,G,J//120g/ oraz surówka z marchwi i ananasa /60g/ , kompot gruszkowy /200ml/, d- ziemniaczane kopytka /120g/

ŚRODA

Obiad:           Zupa brokułowa z makaronem* /Se,G,J//250g, pałka z kurczaka/70g/ (pieczone), ziemniaki /100g/ oraz surówka z młodej kapusty/60g/, kompot jabłkowy /200ml/

CZWARTEK

Obiad:            Zupa neapolitańska z tartym serem i makaronem*/G,J,Se,N//250g/,  pulpet drobiowy w sosie koperkowym/N,G//70g/, kasza jęczmienna /G//50g/  oraz surówka wiosenna /60g/, kompot gruszkowy /200ml/, d- zupa jarzynowa /Se//250g/

PIĄTEK

Obiad:          Zupa pomidorowa z ryżem* /Se//250g/, kotlet rybny w panierce /G,R,J//70g/, ziemniaki /100g/ oraz surówka z kiszonej kapusty /60g/, kompot śliwkowy /200ml/

 

legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba

*- wszystkie zupy gotowane są na wywarze jarskim

Na terenie kuchni stosowane są: jaja, soja, nabiał, gluten, sezam, orzechy, ryby, seler

Nasz adres:

Zespół szkół „Atena”

  • Szkoła Podstawowa „ATENA”
  • II Niepubliczne Gimnazjum
  • VI Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące

ul.Żytnia 26, 41-205 Sosnowiec

Informacji o szkole udzielamy pod numerem telefonu:
(32) 266-86-09 lub e-mailowo: sekretariat@atena.edu.pl

Godziny pracy sekretariatu dla rodziców:

  • poniedziałek – czwartek: 7.45 – 15.00
  • piątek: 8.00 – 13.30

Numer konta:

Na życzenie rodziców umieszczamy na stronie dane niezbędne podczas wpłat czesnego lub wpisowego na rachunek szkoły.

  • ALIOR BANK S.A. O/Sosnowiec
  • nr rachunku: 81 2490 0005 0000 4530 9834 8670
  • Prosimy o wpisywanie imienia i nazwiska ucznia, którego wpłata dotyczy.

Dojazd